nedeľa 31. júla 2016

DOMÁCE jahodovo - banánové NANUKY


Tento recept som chcela vyskúšať už len kvôli tým krásne vyzerajúcim formičkám na nanukyJe to také milé a pekné. Kombinácia 
banán - jahoda 
nikdy nesklame :)







Suroviny

250 g
biely jogurt
1
mrazený banán

mrazená jahodová zmes

vlašské orechy

agávový sirup













Postup 

    1. Mrazený banán aj jahodovú zmes necháme chvíľu postáť pri izbovej teplote (cca 5min.). rozkrájame na menšie kúsky a tie potom rozmixujeme ponorným mixérom. 
    2. Pridáme rozmixované vlašské orechy a spolu s jogurtom ku zmesi.
   3. Dosladíme agávovým sirupom. Nalejeme do nanukových formičiek, alebo do uzatvárateľnej nádoby.

    4. Vložíme na rovnú plochu do mrazničky.

    5. Podávame na druhý deň a mlsáme :)


   Môžem už len popriať dobrú chuť
 Moji rodinní príslušníci sa zalizovali až za ušami.






 *Moja rada
  Mixovanie mrazeného ovocia
Pozor na mixér. Takisto platí – závisí od kvality prístroja. Ja som však zmes najskôr pokrájala na menšie kúsky a tie som potom mixovala. Keď som videla, že mixérnevládze, dopriala som mu oddych : )

 Mrazená jahodová zmes 
      Túto zmes sme dostali. Bola neskutočne chutná a sladučká – z domácich jahôd. Či  bola sladená cukrom sa už nedozviem. Každopádne som kvôli tomu zmes prisladila len veľmi jemno. Keď si však dáte zmraziť samotné jahody, tak prisladíte o niečo viacej a chute sa vyrovnajú.

       Dochutenie
     Môže byť podľa vlastného uváženia a chuti. Náhradou za agáve môže byť med, datľový sirup, stévia...Takisto oriešky môžeme vynechať resp. pridať iný druh – kešu, pekanove, píniové, mandle, nesolené pistácie, lieskovce alebo arašidy (pre mňa osobne sú tieto dva, posledne spomenuté, veľmi ťažké na strávenie. Tak som ich konzumáciu vylúčila.


2 komentáre:

  1. fiha...myslim, ze urobim Teovi...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite vyskúšaj, myslím si, že Teo nebude jediný ochutnávač :) Podľa mňa si aj to veľké dieťa, čo máš doma, pochutí :)

      Odstrániť